SISTEMUL AGRO-ALIMENTAR EUROPEAN E DEFECT

Este devastator pentru climă și mediu, extermină fauna și flora sălbatice, distruge sănătatea publicului, nu ajută nici micii fermieri și nici comunitățile sătești. 

Principalul motor al acestora este Politica Agricolă Comună (PAC), una dintre cele mai vechi, cele mai influente, cele mai discutate și mai costisitoare politici europene. 

Haideți să o reparăm – să ne facem auziți în dezbaterea pentru viitorul agriculturii

CONSULTAREA PUBLICĂ

Comisia Europeană tocmai a lansat o amplă Consultare Publică online asupra viitorului PAC, o consultare care durează până pe 2 mai 2017. Cu Uniunea Europeană însăși în criză, acum este momentul să arătăm că este nevoie de o schimbare și că ea este posibilă.  

Este esențial ca tot mai multe organizații și persoane, din cât mai multe medii și țări să profite de această șansă și să își spună cuvântul.  

VIZIUNEA NOASTRĂ

Campania a fost inițiată de BirdLife Europe & Central Asia,  European Environmental Bureau (EEB) și WWF EU, dar viziunea include mult mai mult decât problemele de mediu.

Persoanele și organizațiile care susțin această campanie sunt unite de o viziune comună, pragmatică. Cu toții credem că Politica Agricolă Comună a Comisiei Europene este defectă, că poate și că trebuie schimbată în bine. 

Un sistem agro-alimentar mai inteligent în Europa ar fi mult mai durabil, ar fi mai sănătos și corect pentru toți – ar ajuta oamenii, inclusiv fermierii, dar și natura – asigurându-ne un viitor mai bun pe termen scurt și lung.

Cu acestea spuse, toți suntem de acord că sistemul de ferme și alimentație este defect și că o Politică Agricolă Comună trebuie să fie:

  • Corectă – pentru fermieri și comunități rurale.
  • Prietenoasă cu Natura – pentru aer curat, apă curată, sol sănătos, viață sălbatică înfloritoare.
  • Sănătoasă – pentru mâncare bună și bunăstarea tuturor.
  • Responsabilă – pentru clima și dezvoltarea durabilă a întregii planete.

Spune-ți cuvântul și participă la Consultarea Publică acum. Poți găsi câteva răspunsuri recomandate aici.
 

EȘTI DE ACORD CĂ PAC TREBUIE REG NDITĂ? ATUNCI HAI CU NOI! 

Vrem ca liderii europeni să înțeleagă că tot mai mulți oameni, tot mai multe organizații, din tot mai multe sectoare și din tot mai multe țări doresc schimbări fundamentale în aceste politici. Este crucial să le arătăm că avem un sprijin larg pentru reformă, pentru că ne privește pe toți. 

Ce poate face organizația ta:

  1. Completează Consultarea Publică pe site-ul Comisiei Europene. Pentru acest lucru, poți folosi răspunsurile recomandate de noi. Dar poți găsi documente care să te ajute și informații suplimentare pe site-ul Comisiei Europene. Vă invităm totodată să ne trimiteți și nouă aceste răspunsuri, pentru a le distribui și noi și pentru a-i stimula pe alții sau pentru colaborări viitoare. 
  2. Înscrie-ți organizația ca susținător al viziunii noastre, prin completarea formularului de mai jos. Dacă faci acest lucru, ne acorzi dreptul de a adăuga logoul vostru pe lista de organizații care se implică să schimbe PAC. Vedeți termenii și condițiile sub formular. 
  3. Contribuie la acest site și trimite-ne dovezi sau opinii care să demonstreze de ce trebuie reformată PAC în beneficiul oamenilor și al naturii. Pot fi poziții din ziare, ghid de completare a consultării publice, testimonii, declarații sau videoclipuri scurte în care să vă transmiteți gândurile legate de necesitatea schimbării. Ne rezervăm dreptul de a nu publica materiale care nu împărtășesc viziunea noastră. 
 
 

 Declarație de neasumare a responsabilității

Campania „Living Land” a pornit ca punct de sprijin al unei coaliții de organizații diverse și de persoane care cred că Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene este defectă și că trebuie schimbată în bine. Când vă alăturați nouă sunteți de acord să ne puneți la dispoziție logoul organizației, cu scopul exclusiv de a arăta că susțineți schimbarea în bine a Politicii Agricole Comune și principiile enunțate în viziunea noastră. 

Logoul organizației va fi afișat pe acest site și va fi folosit doar pentru a arăta sprijinul acordat campaniei Living Land. Logoul nu va fi folosit pentru niciun alt scop fără a avea o permisiune scrisă, în prealabil.