ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ! 

Καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, αφανίζει την άγρια φύση, βλάπτει τη δημόσια υγεία και ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Και η βασική κινητήρια δύναμη πίσω από όλα αυτά είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) -μια από τις παλαιότερες, ισχυρότερες, πιο πολυσυζητημένες και πιο δαπανηρές πολιτικές της ΕΕ.

Ας το διορθώσουμε! Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί στη συζήτηση για το μέλλον της γεωργίας!

 

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διαδικτυακή Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με το μέλλον της ΚΑΠ, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 2 Μαΐου 2017. Με την ίδια την ΕΕ σε κρίση, τώρα είναι η στιγμή για να δείξουμε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη και εφικτή!

Είναι σημαντικό να αδράξουμε αυτή τη χρυσή ευκαιρία και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί όσες πιο πολλές οργανώσεις και ιδιώτες, από όσους πιο πολλούς τομείς και χώρες είναι δυνατόν.
 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Οι οργανώσεις και τα άτομα που υποστηρίζουν αυτή την εκστρατεία μοιράζονται ένα ισχυρό και ρεαλιστικό όραμα: Όλοι συμφωνούμε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ είναι προβληματική και ότι μπορεί και πρέπει να διορθωθεί.

Ένα πιο έξυπνο σύστημα τροφίμων και γεωργίας στην Ευρώπη, όχι μόνο θα ήταν πιο βιώσιμο, πιο υγιές και πιο δίκαιο για όλους, αλλά και θα επωφελούνταν σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και της φύσης- διασφαλίζοντας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα το μέλλον μας.
Με το όραμα αυτό κατά νου, όλοι συμφωνούμε ότι το νέο σύστημα τροφίμων γεωργίας της ΕΕ είναι προβληματικό και ότι μια μεταρρυθμισμένη ΚΑΠ πρέπει να είναι:

  • Δίκαιη, για τους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες
  • Περιβαλλοντικά βιώσιμη, για καθαρό αέρα και νερό, υγιές έδαφος και πλούσια πανίδα και χλωρίδα 
  • Υγιής, για ασφαλές φαγητό και για την ευημερία όλων των ανθρώπων
  • Με υπευθυνότητα, για το κλίμα του πλανήτη και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο

Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί συμμετέχοντας στη Δημόσια Διαβούλευση τώρα! Μερικές από τις προτεινόμενες απαντήσεις είναι διαθέσιμες εδώ.
 

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΑΠ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ; ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

Χρειάζεται οι ηγέτες της Ευρώπης να καταλάβουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός οργανώσεων και ατόμων από ποικίλους τομείς και κοινότητες ζητούν θεμελιώδεις αλλαγές σε αυτή την πολιτική. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη της θέλησης για μεταρρύθμιση, καθώς είναι κάτι που αφορά όλους μας! 

Τι μπορείς εσύ ή η οργάνωση σου να κάνει:

  1. Να συμμετάσχετε στη Δημόσια Διαβούλευση στην ιστοσελίδα τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες απαντήσεις μας.  Μπορείτε να βρείτε καθοδηγητικά έγγραφα και βασικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, σας καλούμε να μας στείλετε τις απαντήσεις σας, ώστε να μπορούμε να τις μοιραστούμε και να ενθαρρύνουμε περαιτέρω δράσεις και συνεργασίες.
  2. Να γράψετε τον οργανισμό σας ως υποστηρικτή του οράματός μας, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Κάνοντας το αυτό, μας δίνετε το δικαίωμα να προσθέσουμε το λογότυπό σας στη λίστα των οργανισμών που δραστηριοποιούνται για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Παρακαλούμε διαβάστε την «Αποποίηση Ευθύνης» κάτω από τη φόρμα.
  3. Να συμβάλλετε σε αυτή την ιστοσελίδα αποστέλλοντάς μας στοιχεία ή απόψεις που αποδεικνύουν γιατί η ΚΑΠ πρέπει να μεταρρυθμιστεί προς όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Αυτά μπορεί να είναι έγγραφα θέσεων, κατευθυντήριες γραμμές για τη συμπλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, μαρτυρίες, δηλώσεις ή σύντομα βίντεο που μεταφέρουν τις σκέψεις σας σχετικά με το γιατί είναι απαραίτητη η αλλαγή. Διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε το υλικό το οποίο δεν συνάδει με το όραμά μας.
 
 

Αποποίηση ευθύνης:

Η εκστρατεία «Living Land» δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει έναν ευρύ συνασπισμό διαφόρων οργανώσεων και ατόμων, που συμφωνούν πως η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ είναι προβληματική και πρέπει να διορθωθεί. Με τη συμμετοχή σας στην εκστρατεία, συμφωνείτε να παράσχετε το λογότυπο του οργανισμού σας με αποκλειστικό σκοπό να δείξετε την υποστήριξη του οργανισμού σας για την ανάγκη μεταρρύθμισης της ΚΑΠ και των αρχών που παρατίθενται στο όραμά μας.  

Το λογότυπο σας θα εμφανίζεται σε αυτή την ιστοσελίδα και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά προς υποστήριξη του οράματος της εκστρατείας Living Land. Το λογότυπο σας δεν θα χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο σκοπό χωρίς προηγούμενη γραπτή έγκριση. Η εξουσιοδότηση για τη χρήση του λογότυπου μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή με γραπτή αίτηση. Η χρήση του λογότυπου δεν επικυρώνει ή εγκρίνει οτιδήποτε άλλο εκτός της ανάγκης για μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και το όραμα της εκστρατείας «Living Land». Η χρήση του δεν επικυρώνει οποιεσδήποτε επιπλέον θέσεις ή δηλώσεις οποιωνδήποτε άλλων οργανισμών που μπορεί να ορατές ή διαθέσιμες μέσω αυτής της ιστοσελίδας.