EUROOPAN RUOKA- JA MAATAOUSJÄRJESTELMÄ ON RIKKI! 


Se tuhoaa ilmastoamme ja ympäristöämme, hävittää luontoa, se on epäreilu pienille ja keskisuurille maataloustuottajille ja paikallisyhteisöille. 

Pääsyy tähän kaikkeen on yhteinen maataloupolitiikka (Common Agriculture Policy, CAP) – yksi EU:n vanhoimmista, vaikutusvaltaisimmista, kiistellyimmistä ja kalliimmista politiikoista.

Pistetään se kuntoon – osallistu keskusteluun tulevaisuuden maataloudesta
 

JULKINEN KUULEMINEN  

Euroopan komissio on julkistanut verkossa julkisen kuulemisen CAP:n tulevaisuudesta, joka jatkuu 2.5.2017 asti. Kun EU on itsekin kriisissä, nyt on oikea hetki näyttää että muutos on sekä tarpeen että mahdollista!

On tärkeää, että mahdollisimman moni järjestö ja kansalainen niin monelta taholta ja jäsenmaasta kuin mahdollista käyttää tämän harvinaisen mahdollisuuden kertoakseen mielipiteensä. 
 

MEIDÄN VISIOMME

Järjestöjä ja kansalaisia, jotka kannattavat tätä kampanjaa, yhdistää voimakas ja käytännöllinen yhteinen visio. Me kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että EU:n yhteinen maatalouspolitiikka (CAP) on rikki, ja että se voidaan ja pitää korjata.

Älykkäämpi ruoka- ja maatalousjärjestelmä ei olisi vain kestävämpi vaan myös terveellisempi ja reilumpi kaikille – siitä hyötyisivät suuresti kansalaiset, mukaan lukien maataloustuottajat, ja luonto turvaten tulevaisuutemme sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä. 

Tämän visio mielessämme me kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että EU:n ruoka- ja maatalousjärjestelmä on rikki ja että uudistetun CAP:n tulee olla:

  • Reilu – maataloustuottajille ja maaseutuyhteisöille.
  • Ympäristöllisesti kestävä – puhtaalle ilmalle ja vedelle, hyvälle maaperälle ja monimuotoiselle luonnolle.
  • Terveellinen – hyvälle ruoalle ja ihmisten hyvinvoinnille. 
  • Maailmanlaajuisesti vastuullinen – koko maapallon ilmastolle ja kestävälle kehitykselle.  

Anna sanasi kuulua ottamalla osaa julkiseen kuulemiseen. Voit löytää joitakin suositeltuja vastauksia täältä. 
 

OLETKO SITÄ MIELTÄ ETTÄ CAP TARVITSEE PERUSTEELLISEN UUDISTUKSEN? JOS OLET, TULE MUKAAN! 

Euroopan päättäjät on saatava ymmärtämään, että kasvava määrä erilaisia järjestöjä ja ihmisiä eri elämänaloilta ja yhteisöistä haluvaa perustellisia muutoksia maatalouspolitiikkaan. On tärkeää osoittaa, että uudistuksella on laaja kannatus koska se koskee meitä kaikkia! 

Mitä järjestösi voi tehdä?

  1. Osallistu julkiseen kuulemiseen Euroopan komission verkkosivilla. Tässä voit käyttää esimerkkivastauksiamme. Voit löytää lisätietoa ja asiakirjoja Euroopan komission verkkosivuilta. Sinun kannattaa myös lähettää vastauksesi meille, jotta voisimme jakaa sen ja saada aikaan laajempaa yhteistyötä.
  2. Lisää järjestösi visiomme tukijoihin täyttämällä alla oleva hakulomake. Näin tekemällä annat meille luvan lisätä järjestösi logon organisaatiohin, jotka ovat sitoutuneet CAPin uudistukseen. Katso lisätietoja vastuulausekkeesta lomakkeen alla. 
  3. Osallistu tähän verkkosivuun lähettämällä meille kokemuksiasi tai mielipiteitäsi, jotka osoittavat miksi CAP pitää uudistaa ihmisten ja luonnon hyväksi. Ne voivat olla kannanottoja, ohjeita EU:n julkiseen kuulemiseen osallistumiseen, kannatuskirjelmiä, lausuntoja tai lyhyitä videoita jotka kertovat ajatuksiasi siitä, miksi muutos on tarpeen. Varaamme oikeuden olla julkaisematta aineistoa, joka ei ole  visiomme mukainen. 
 
 

Vastuulauseke:

kansalaisten yhteenliittymää, jotka ovat yhtä mieltä että EU:n maatalouspolitiikka (CAP) on rikki ja pitää korjata. Kun liityt Living Land -kampanjaan, annat luvan käyttää järjestösi logoa osoittamassa tukea CAP:n uudistamiselle ja visiossamme kerrotuille tavoitteille. 

Logosi tulee verkkosivullemme ja sitä voidaan käyttää Living Land -kampanjan aineistoissa (kuten kirjelmissä, esitteissä, julisteissa, bannereissa ja digitaalisissa esityksissä), mutta sitä ei käytetä mihinkään muuhun ilman etukäteistä kirjallista suostumusta. Ellei toisin sovita, logot pysyvät verkkosivuilla kampanjan keston ajan. Voit evätä luvan logosi käyttöön milloin tahansa kirjallisesti. Logon käyttö ei sido mihinkään muuhun kuin mitä tarvitaan CAP:in uusistamiseen ja Living Land -visioon.  Se ei sido järjestöäsi mihinkään muiden järjestöjen kantoihin tai kannanottoihin, jotka voivat olla näkyvillä sivuillamme tai sen kautta saatavilla.